Miljövänlig tillverkning och innehåll

 

Ekologiskt koncept och sammansättning

 

Samtliga Batucadas produkter är tillverkade med en djupgående respekt för vår miljö.

De flesta av Batucadas armband väger mellan 2 och 4 g och är tillverkade av en kombination av (i det senare fallet) 3,2 g sojabönsolja och 0,8 g certifierat hållbar mjukgörare. I medeltal väger Batucadas halsband mellan 4 och 9 gram och är tillverkade av samma kombination av material som armbanden, men i medeltal något större mängd: 7,2 g sojabönsolja och 1,8 g mjukgörare för ett

halsband på 9 g.

Våra verktyg och produktionsmetoder är rena och miljövänliga. Våra processer är helt manuella och våra smycken är 100% återvinningsbara.

Batucadas miljömedvetenhet fortsätter genom hela kedjan från tillverkning till marknad genom användandet av DHL:s ”Go Green”-tjänst. Dessa lätta smycken belastar inte våra gemensamma miljöresurser nämnvärt i något steg på sin resa från design till kund! Vårt koldioxidavtryck genom tillverkning och leverans (världen över) varierar per armband mellan 0,041 och 0,052 g CO2.

För halsband är motsvarande siffra mellan 0,102 och 0,115 g CO2.

Våra förpackningar är tillverkade av 100% återvunnet och återvinningsbart material och även detta väger mycket lite!

Det enda riktiga avtryck våra smycken lämnar efter sig är den fantastiska känsla du kommer att uppleva när du bär dessa små konstverk.

Batucada är ekologiskt

 

Märket Batucada har kommit att bli synonymt med den mjuka och silkeslena känslan av gummiliknande accessoarer som är både ekologiska och producerade under fairtrade-liknande förhållanden.

Vårt signaturmaterial är sammansatt av en vegetabiliskt baserad produkt (80%, soyabönsolja) och en ekocertifierad mjukgörare (20%).

Våra produkter, som designas i Frankrike av en mängd konstnärer och tillverkas för hand av ett hängivet team, är helt återvinningsbara och våra förpackningar är till 100% av återvunnet material.

Vårt material är nickel-, silikon., latex-, ftalat- och blyfritt samt fritt från råolja

 

 

Certifieringar och egenskaper

 

Certifieringar: EN71, California 65, ATSM 963, ISO 8124.

 

100% återvinningsbara – våra smycken träder fram och försvinner igen...

Då de är blyfria, fria från råolja, phtalatfria, latexfria, silikonfria är Batucadas smycken varsamma med vår miljö. De är handgjorda och våra hantverkare arbetar under socialt ansvarsfulla förhållanden. Vårt förpackningsmaterial är helt och hållet tillverkat av återvunnet och återvinningsbart papper. Varje smycke är

skapat i samklang med individens ansvar att försvara och vara rädd om vår jord. Vi är stolta över att stå för denna etik som är vårt märkes kännetecken.

Egenskaper hos mjukgöraren vi använder: Slitstark, certifierat hållbar, används inom medicinsk industri och matförpackningsindustrin, utformad för att vara i kontakt med huden utan risker, allergivänlig och återvinningsbar.

An Environment-friendly Production